MENU CLOSE

Marco Fusi | violin

Marco Fusi är violinist/violast och en passionerad förespråkare för vår tids musik och han har under åren arbetat nära såväl det nya gardet som dagens mest inflytelserika tonsättare. Bland de tonsättare vars verk Fusi uruppfört finner exempelvis: Pierluigi Billone, Salvatore Sciarrino, Peter Eötvös och Brian Ferneyhough. Som musiker framträder han regelbundet med några av den nutid konstmusikens ledande ensembler som Klangforum Wien, MusikFabrik, Phoenix (Basel) med flera.

Marco har spelat in flera soloalbum, utgivna av Kairos, Stradivarius, Col Legno, Da Vinci, Geiger Grammofon. Marco spelar också viola d’amore, beställer nya stycken och samarbetar med kompositörer för att främja och utöka befintlig repertoar för instrumentet.

Efter sin magisterexamen i violin och komposition vid konservatoriet i Milano, fick Marco sin doktorsexamen från universitetet i Antwerpen, med en avhandling om hur Giacinto Scelsis musik framförs. Han är för närvarande professor i violin vid konservatoriet i Alessandria och forskare i musikalisk gestaltning vid konservatoriet i Antwerpen.

Konserter

Mer info om artisten: