MENU CLOSE

Emil Nilsson

Emil Nilsson är en tonsättare och musiker baserad i Göteborg. Hans konstnärliga praktik genomsyras av ett experimentellt förhållningssätt till ljud och musik. Han arbetar huvudsakligen med akustisk kammarmusik och är särskilt intresserad av klang och textur. För närvarande bedriver Emil studier i komposition vid Högskolan för
scen och musik.

Love Carbin

Love Carbin är en ung kompositör i början av sin karriär. Hans musik karaktäriseras av ett stort fokus på ljudets materialitet, och ofta går han i dialog med andra konstformer såsom poesi, film och konst när han komponerar. Musiken är kontrastrik: stillhet och våldsamma utbrott brottas i samma ljudvärldar, hela tiden med en poetisk prägel. Hans musik har blivit framförd runt om i skandinavien och han jobbar just nu på ett orkesterverk för Umeå Musiksällskap.

Marcus Lundberg

Marcus Lundberg (f. 1995) är en tonsättare uppvuxen i Alingsås och numera bosatt i Göteborg. Han har studerat komposition för Christofer Elgh vid Musikhögskolan Ingesund, samt för Malin Bång, Esaias Järnegard och Ole Lützow-Holm vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg- Han tog sin kandidatexamen våren 2021.

Lundbergs musikaliska uttryck är oftast sparsmakat och introspektivt. Från aleatoriska kompositionsmetoder till klangliga ljudlandskap – hans verk präglas alltmer av ett stillsamt utforskande av tonhöjd, klangfärg, ’noise’ och tystnad. Han hämtar ofta inspiration från abstrakta tankar och koncept så som minnen, drömmar och det mänskliga psyket i stort.

Genom åren har Lundberg arbetat tillsammans med ett flertal ensembler och musiker, bl.a. Curious Chamber Players, Musica Vitae och Göteborg Wind Orchestra. Han har på senaste tiden även börjat experimentera med akusmatisk musik och fältinspelningar, samt musik för film och diverse media. Han är medgrundare i Studio Samklang, ett Göteborgsbaserat kooperativ för ljuddesign, musikproduktion och komposition.