MENU CLOSE

Gageego!

Ensemble Gageego! såg dagens ljus 1995 i Göteborg och har sedan dess verkat för den nutida musiken med en outtröttlig dedikation och lust. Redan i ensemblens namn döljer sig ansatsen: det alluderar på legenden om det allra första omsorgsfullt och efter djup ansträngning uttalade (nej, utropade!) mänskliga ordet – GAGEEGO! Lakoniskt beskrivs i samma berättelse att svaret inte lät vänta på sig: va? Och även om sägnen i sin helhet är en lättsam skildring av hur viktigt språket och musiken är för människans djupa behov av kommunikation så sätter den fingret på hur långt Gageego! är beredda att gå för att utvidga lyssnandet och i det utmana och förtrolla sin publik. Genom virtuositet och hängivenhet, ja, men genomgående under dessa snart 30 år är nyfikenheten och glädjen i att få åhörarna att omfamnas och överraskas av de mest vitt skilda musikaliska uttryck.  

Precisionen i de moderna klassikerna från 60 till 80- tal har på ett tydligt vis definierat Gageego!s musicerande, men lika vanligt är hur musikerna som kameleonter byter sina instrument mot lådor, operationsinstrument, borrar och säreget ihopkopplade uppfinningar. I konsertserien Gageego! haft på Göteborgs Konserthus i olika, men ändå regelbundet återkommande, skepnader har nyskriven musik från alla världsdelar framförts. Även internationellt och nationellt är Gageego! en återkommande konsertgäst, och under åren har det blivit ett antal skivor på såväl svenska som utländska skivbolag.

Mer info om artisten:

EVENT
Konsert

TID
Torsdag
8 augusti
20:30  

PLATS
Kalvs Kyrka

KAIHOGYO

Konsert | Gageego! Klaus Lang Mark Tatlow 

Uruppförande av Klaus Langs kaihogyo för orgel och ensemble.  

EVENT
Konsert

TID
Fredag
9 augusti
23:00  

PLATS
Kalvs Kyrka

III – FÖRHÅLLANDET, DELANDET, VINDEN

Konsert | Mark Tatlow & Ragnar Arnberg 

Delande är pilgrimens tredje vandringsord. Här möter Mark Tatlow klarinettisten Ragnar Arnberg uttolkande Emil Nilssons musik i den sena Kalvnatten

EVENT
Konsert

TID
Lördag
10 augusti
13:00  

PLATS
Kalvs Skolhus, Gymnastiksalen

Fri entré

IV – ÖVERGIVENHETEN, ANDLIGHETEN, ELDEN

Meditation | Mark Tatlow & Anders Jonhäll 

Vi samlas vid Kalvs skolhus och om vädret tillåter beger vi oss ut på vandring i trakten. Pilgrimens fjärde ord står i fokus, Andlighet. Haydns fjärde reflektion paras med Anders Jonhälls uttolkning av Marcus Lundbergs skira flöjtklanger i Snö, sken, minne.

EVENT
Konsert

TID
Söndag
11 augusti
12:00  

PLATS
Kalvs Kyrka

VII — ÅTERFÖRENINGEN, BEKYMMERSLÖSHETEN, ÅSKAN

Konsert | Gageego! ensemble mosaik Mark Tatlow Elena Gabbrielli Klaus Lang Chris du Preez Kalvkören 

Musik av Thomas Tallis, Arvo Pärt, Klaus Lang, Sofia Gubaidulina, Luigi Nono och Joseph Haydn.  

En musikalisk vandring och en festival avslutas. 20 årsjubileet är till ända och vi tar del av musik som ger eko genom flera sekel.