MENU CLOSE

Linda Jankowska

Linda Jankowska är en musiker vars praktik kretsar kring långsiktiga samarbeten och mångfacetterade sätt att arbeta med ljud som tänjer på hennes gränser som musiker. Hon är främst violinist och arbetar i skärningspunkten mellan improvisation och komposition. Tillsammans med Katherine Young skapade de den platsspecifika installationen och samkompositionen ”boundarymind”, samproducerad med ESS och 6018th North, som hade premiär i Chicago i juni 2022. Linda är en av grundarna av och konstnärlig ledare för Distractfold Ensemble. Hon har framträtt internationellt på olika festivaler både som kammarmusiker och solist. Hon har spelat in skivor för Carrier Records, Kairos, Another Timbre och dFolds.

Mer info om artisten:

EVENT
Konsert

TID
Lördag
10 augusti
16:00  

PLATS
Kalvs Kyrka

V — BEHOVET, LÅNGSAMHETEN, VATTNET

Konsert | Linda Jankowska, Mark Tatlow & Nina De Heney  

Violinisten Linda Jankowska framför Esaias Järnegards Insula. Pharos. Ett uruppförande som leder över i pilgrimens femte meditation. Denna gång över ordet långsamhet. Nina De Heneys kontrabas tar vid där Haydns toner slutar.  

 

EVENT
Konsert

TID
Lördag
10 augusti
23:00  

PLATS
Kalvs Skolhus, gymnastiksalen

VI — UPPFYLLELSEN, STILLHETEN, MÖRKRET

Konsert| Linda Jankowska, Mark Tatlow  

Det sjätte pilgrimsordet ramas in av Linda Jankowskas verk Parable of the Prize of Heaven.  

Parable of the Prize of Heaven [2024] 

för musiker, bandstämma, objekt, live-elektronik och video 

Parable of the Prize of Heaven är ett tredelat verk som bygger på egna erfarenheter som som härrör från min katolska uppväxt. Fältinspelningar av kyrkorum, orglar, efterklang av fotsteg och glas slås samman med vibrerande högtalarmembran på cymbaler, vänner som läser citat från Octavia Butler och Søren Kierkegaard och kretsböjda Casios vävs samman för att skapa en icke-linjär, ljudande, resa genom platser, människor, relationer och existentiell ideologi. Verket är både en reflektion och en fråga som ställs om hur livet organiseras genom religion.