MENU CLOSE

Kalvfestivalen 2021 – Programmet klart!

Den 12-15 augusti 2021 blir Kalvfestivalen en del av omstarten av musiklivet, och en från 2020 uppskjuten festival ser äntligen dagens ljus!

Vi välkomnar tyska ensemble mosaik, norska Ensemble Temporum, svenska slagverks och performance-duon Hidden Mother, amerikanska trombonduon Rage Thormbones och sist men inte minst kan vi avslöja Kalvfestivalens sista programpunkt, polska violinisten Linda Jankowska! Jankowska som reser till Kalv med en gränsöverskridande repertoar av bland annat Hanna Hartman, Sam Salem och Pierluigi Billone. Hon tar plats i kyrka, bygdegård och slutligen i Kalvs skogar.

Årets festival bär underrubriken community?! Innan pandemin slog till var community ambitionen. Mötet mellan bygd och musiker; att få en festival genomlyst av workshops, konserter, musikaliska interventioner och samtal. Nu får vår community ett tillagt ?!, hur startar vi om kulturlivet? Vad, eller kanske snarare, hur har vi förändrats? Men vi får inte glömma att människan behöver musiken!

Förutom festivalen så genomförs också den tredje kompositionsakademin, detta år dock digitalt, men på vår hemsida (såväl som på länk i Kalv) så kommer ni att kunna ta del av akademin som börjar redan 9 augusti, ledd av tonsättarna Clara Iannotta och Dmitri Kourliandski.

Nåväl, 4 dagars festival i kyrka, bygdegård, den mekaniska verkstaden, Kalvs gamla skola och i de omgivande skogarna ligger framför oss. Kom och gör oss sällskap! Festivalen invigs i Kalvs kyrka kl. 19.00 den 12 augusti.