MENU CLOSE

Programmet klart!

Den 11-13 augusti sätts åter den nya musiken – med tonvikt på ett internationellt spektrum av musik och gäster – under lupp i sommarvärmen i Kalv!

Som nav ser vi den brittiska ensemblen Distractfold som under festivaldagarna återkommer i olika skepnader. De bjuder på nästan idel Sverigepremiärer, men även uruppföranden: från Pierluigi Billones redan smått ikoniska Mani. Giacometti och Hanna Hartmans spektakulära Dust Devils till den unga generationens magiska klanger i exempelvis Ann Cleares partitur.

Däremellan möter vi trion Al Ud (Magnus Andersson [SE], Rohan de Saram [UK] och Elise Jacoberger [FR]), flöjtisten Richard Craig [UK], kontrabasisten Nina De Heney [SE], slagverkaren Simone Beneventi [IT] samt en hyllning till traktens grand old man, jazzikonen Åke Johansson. Givetvis blir det även seminarier och installationer. Festivalen bjuder även traditionsenligt på en pilgrimsvandring – denna gång i åminnelse av ljudkonstpionjären Pauline Oliveros, tolkad och ledd av Madeleine Jonsson-Gille.

Skådeplatserna blir i vanlig ordning kyrkan och bygdegården, men även Kalvsjöholmsbolagets verkstad och inte minst den gamla skolan får nytt ljus. Skolan blir scen för lördagens ”tombolakonsert” där publiken på ett sinnrikt vis leds från rum till rum och i en avskalad, intim form får stifta bekantskap med flera av festivalens musiker.

I samarbete med Kindaholms församling presenteras också en konsert på söndagen med Karin Dahlberg – sopran och Bernt Wilhelmsson – piano.

Årets festival ser en helt jämställd uppställning an, såväl bland musiker och tonsättare, och invigs i Kalvs kyrka kl. 19.00 den 11 augusti!

Föreningen Kalvfestivalen