MENU CLOSE

Nu är vi här!

Idag inleds den nionde upplagan av Kalvfestivalen och vi kan lova er att det här kommer att bli helt fantastiskt! Festivalens högtidliga invigning går av stapeln vid Kalvsjöholmsbolaget ikväll klockan 18:00 och det här är någonting som ni definitivt inte vill missa. Koreografen Veera Suvalo Grimberg har skapat stycket Åkerman & Åkerman, som är en duett för grävmaskiner, speciellt för kalvfestivalen 2012. Grävmaskiner som dansar till musik av Göteborgskompositören Anders Rimpi… Det här kommer att bli en helt fantastisk upplevelse.
Festivalen får dessutom besök av ordföranden i Västra Götalandregionens kulturnämnd Alex Bergström som invigningstalar i Kalv kyrka. Därefter har det blivit dags för Italienske tonsättaren Fabio Cifariello Ciardis verk Nasdaq Match 0.3. Här omvandlas Nasdaqbörsens ändlösa sifferflöde till musik ackompanjerat av KammarensembleN. Konst i realtid och något av det mest spektakulära som Kalvfestivalen någonsin presenterat.

Utöver detta så bjuds det på samtal om och verk av John Cage, ett elektroakustiskt verk av Hanna Hartman, AxelssonNilsson Duo, Pilgrimsvandring och ett samarbete med GAS-festivalen.

Väl mött på Kalvfestivalen 2012!

/ föreningen Kalvfestivalen