MENU CLOSE

Audiorama

Audiorama initierar och driver projekt med inriktning på samtida ljudkonst, hörspel och elektroakustisk musik. De beställer, producerar och presenterar nya verk av tonsättare, ljudkonstnärer och dramatiker. Vidare arbetar Audiorama med andra organisationer och institutioner, i samarbetsprojekt såväl som konsultuppdrag. Vi arbetar även på uppdrag av universitet och specialutbildningar med undervisning, workshops, föreläsningar och konstnärlig forskning. Med nuvarande bas på Skeppsholmen uppsöker vi hela landet med vår verksamhet.

Utöver att vara ett centrum för ljudkonst driver audiorama också sina egna festivaler (Tonband (musik) och Dramaton (dramatik) och arbetar med flera återkommande projekt såsom Ljudbänken – en specialbyggd bänk för ljudkonst i det offentliga rummet. ComposerSplaces – ett rikstäckande ljudkonstprojekt med målet att tillgängliggöra Sveriges elektroakustiska musikskatt (2023–) samt PULS – en nordisk konsertserie, som presenterades i samarbete med norska EAU (2018–2022).

EVENT
Konsert

TID
Fredag
11 augusti
   kl. 21
:00  

PLATS
Kalvs skolhus
gymnastiksalen

AUDIORAMA | KUTIN, KINDLINGER & KUBISCH: DECOMPOSITION I + III

Audiovisuella verk av Christina Kubisch, Peter Kutin och Florian Kindlinger 

Om konserten

Österrikiska duon Kutin | Kindlinger (Peter Kutin och Florian Kindlinger) utforskar i Decomposition-serien ljud som vi normalt inte registrerar med våra sinnen.

”Decomposition I” är en ljudessä om erosion, förfall och tid, uteslutande baserat på oredigerade, råa fältinspelningar från Atacama-öknen – den torraste platsen på jorden.

”Decomposition III” baseras på inspelningar från Las Vegas Strip – en gata i en stad som hyllar konstgjort ljus med en sådan intensitet att den får öknen att blomma. Decomposition III är komponerad i samarbete med Christina Kubisch.

EVENT
Ljudsaga

TID
Lördag
12 augusti
   kl.
11:00  

PLATS
Kalvs skolhus
gymnastiksalen

Fri entré

AUDIORAMA | Sagan om Roboten Gertrud av Marcus Wrangö | En ljudsaga för barn 1-3 år

Om ljudsagan 

Sagan om Roboten Gertrud är ett rymdäventyr för de minsta, där Gertrud och hennes följeslagare, surikaten Alice reser runt i universum för att samla texter och ljud till ett bibliotek.

Roboten Gertrud och hennes ständiga följeslagare Surikaten Alice bor på planet Orange. De har ett byggt ett bibliotek för ljud. Men biblioteket är tomt. För att hitta ljud reser de runt i rymden och träffar olika rymdvarelser.

De träffar Sara, Teva, Kalle och Åke. Och spelar in ljudet av allihop, men var är Jonna? Är planet Rosa helt tyst? Och lyckas de fylla biblioteket?

Sagan om Roboten Gertrud är en ljudsaga för barn i åldrarna 1–3 år. Lägg dig ner på våra kuddar och hör hur det går för Alice och Roboten Gertrud!

Text och komposition: Marcus Wrangö
Berättarröst: Kristina Adolphson
Illustrationer: Astrid Wrangö

Föreställningen hade premiär på Audiorama 2017 och har presenterats på flera festivaler och inom vår verksamhet riktad mot barn och unga:  https://www.audiorama.se/for-kids 

 

Med stöd av Sparbanken Sjuhärad