MENU CLOSE

Kalvfestivalen gästar GAS 2012

Inför Kalvfestivalen 2012 inleddes ett samarbete med Göteborg Art Sounds som i korta drag går ut på att Kalvfestivalen presenterar en akt under GAS-festivalen i maj och att GAS i sin tur presenterar en akt under Kalvfestivalen i augusti.

Därmed har vi nu det stora nöjet att, i samarbete med GAS och Folkteatern, presentera den dansk-norska duon amongmachines som består av Jens Hørsving & Torben Snekkestad.

Torben Snekkestad är främst aktiv inom modern komposition och improviserad musik och är känd för sitt mångfacetterade och kraftfulla yttryckssätt inom en uppsjö av olika genrer. Jens Hørsving är verksam inom akustisk noterad musik samt interaktiv elektroakustisk musik. Har tidigare arbetat med multimediakompositioner, även i livesammanhang, främst i arbetet med dansföreställningar, poesi och drama. Han har även undervisat inom elektronisk komposition vid konservatoriet i Århus (DIEM).

Med blåsinstrument, live-elektronik och laptop skapar amongmachines ett verk där maskin möter människa och där verkstadens klanger möter musiken.

När: 12 maj kl 12:00

Var: Folkteaterns foajé, Olof Palmes plats, Göteborg

FRI ENTRÈ

För mer information om detta: www.gas-festival.com

 

Vi håller just nu på och arbetar med festivalens hemsida som kommer att vara klar inom ett par veckor. Årets datum är 10-12 augusti så anteckna detta redan nu så hörs vi vidare.

Under våren kommer vi att skicka ut löpande information och vill du ha mer information är det bara att höra av sig.

Väl mött på Kalvfestivalen i augusti 2012!

/ föreningen Kalvfestivalen