MENU CLOSE

Kalvfestivalen 2015 – Tystnadens toner

Årets festival för ny musik i Kalv blir den 14-16 augusti. Efter att i fjol ha spritt våra musikaliska uttryck i miljön vänder vi oss i år inåt mot det lågmälda och eftertänksamma. Det blir flera kammarmusikkonserter med intim musik, solokonsert på det sköra klavikordet och ny orgelmusik på den nyrenoverade orgeln i Kalvs kyrka.

Nytt för i år är att Kalvfestivalen blir regional och pedagogisk genom en turné som sker i april redan. Kulturskolor i fem sjuhäradskommuner får del av workshops med musik- och ljudskapande. På varje plats avslutas besöket med en offentlig konsert. Kommunerna som besöks i år är Tranemo, Mark, Ulricehamn, Herrljunga och Borås.

Årets festival är den tolfte i ordningen och Kalvfestivalen utvecklas ständigt. Kärnan är dock fortfarande stark – tanken på den klassiska nutida musikens betydelse för människan och kulturen. Pilgrimsvandringen, med sin förening av naturupplevelse och konstuttryck är en av våra viktigaste uttryck för detta, i år kommer den att ledsagas av ljudlös dans.

Välkommen till Kalvfestivalen och det ohörda oerhörda!

Föreningen Kalvfestivalen