MENU CLOSE
Pilgrimsvandring

Kalvfestivalen 2015 – En vecka kvar!

Nu är det bara en dryg vecka kvar till den tolfte Kalvfestivalen. Vi som arbetat med programmet ser som vanligt med spänning fram emot att möta vår publik med ett nytt och inspirerande program. I år är det det lågmälda och till tystnaden gränsande som står i fokus.

Årets festival smygstartar med workshop och konsert med barn redan på fredag förmiddag den 14/8. Duo Gelland, Johannes Bergmark och Elsbeth Bergh tar fram den musikaliska kreativiteten hos våra kommande generationer musikskapare och lyssnare. Arrangemanget är avslutningen på en skolverksamhet som Kalvfestivalen bedrivit under året, finansierat av Boråsregionen och Statens Musikverk.

Västra Götalandsregionens kulturnämnds ordförande Conny Brännberg inviger sedan officiellt den tolfte Kalvfestivalen kl. 19.00 och vi får en invigningskonsert med djupdykningar i de djupa havens ljud och de små nyansernas musik.

Programmet fortsätter sedan med två dagar av musik, utställningar, föredrag, samtal, dans och naturupplevelser. Temat i år är Tystnad, och programmet bjuder på musik från det sprödaste till det explosiva.

Programmet hittar du här!

Föreningen Kalvfestivalen

Om artisterna:
Duo NAD
Simon Crawford Phillips
Mats Persson
Johannes Landgren
Duo Gelland
Johannes Bergmark
E=mc² Dance
Max Käck