MENU CLOSE

Kalv på resa, tredje året – Land Art

Kalvfestivalens pedagogiska projekt ger sig i år åter in på ett nytt konstområde. Två konstnärer, Agneta Stening och Britta Kleberg, med stor erfarenhet av Land Art besöker nästa vecka fyra skolor för att arbeta i workshops med elever. Det som skall skapas är konstverk i samverkan med naturen.

Land Art innebär att skapa konst i naturen utifrån vad naturen har att ge. Man ser naturen och platsens möjligheter – och vad man kan göra med den. Fokus i de workshops som kommer att genomföras ligger på att skapa Land Art tillsammans, och eftersom det är konstverk man lämnar kvar så handlar det också om att släppa taget, att inte ta hem, att inte visa upp. I stället låter man konsten vara kvar så att en främling kan finna den i skogen – likt en skatt.

Land Art projekt ger eleverna en möjlighet att lära sig om samtidskonst, får dem att vara ute i naturen och uppmuntrar till samarbete, empati och iakttagelse.

De skolor som besöks är Östra Frölunda skola, Svenljunga, Torestorpsskolan, Mark, Gällstads skola, Ulricehamn och Sjötoftaskolan, Tranemo. Turnén äger rum den 15–18 maj.

Föreningen Kalvfestivalen