MENU CLOSE

Drygt en vecka kvar till Kalvfestivalen 2012!

Med bara en dryg vecka kvar till 2012 års upplaga av Kalvfestivalen så jobbas det intensivt på alla håll och kanter för att få ihop de sista detaljerna och vi kan redan nu lova att årets festival kommer att bli något väldigt speciellt.

Som vi skrivit tidigare så kommer vi under festivalen att presentera italienaren Fabio Cifariello Ciardis verk Nasdaq Match, där Nasdaqbörsens sifferflöde, ackompanjerat av akustiska klanger, omvandlas till musik i realtid. Verket är ursprungligen skrivet för en trio men fredagen den 10 augusti kl 19:00 i Kalv kyrka är det alltså världspremiär för Nasdaq Match 0.3 för cello, slagverk, flöjt och klarinett.

För att även du som inte har bil ska kunna ta del av årets festival så kommer vi i år att, i samarbete med GAS-festivalen, köra ner med en festivalbuss till Kalv. Bussen avgår från Götaplatsen den 11 augusti kl 11:00 och kör tillbaka mot Göteborg kl 00:00 samma kväll. Resan tar ca 1 timme och 45 minuter och hela kalaset kostar inte mer än 200 kronor. Lördagens program bjuder bl a på ett samtal om John Cage för att uppmärksamma han skulle fyllt 100 år just i år. Samtalet leds av Lotta Bystedt, före detta musikproducent på Rikskonserter. Vidare bjuds det på AxelssonNilsson Duo som kommer att spela John Cage och Richard Wagner, GAS RELAY MEETING 2012 del 4 – den fjärde och avslutande delen av den stafett som har vandrat genom årets tre GAS-festivaler och som nu alltså avslutas under Kalvfestivalen. Det blir mer John Cage av violinisten Anna Lindal, ett elektroakustiskt verk av Hanna Hartman samt ytterligare ett verk av italienske kompositören Fabio Cifariello Ciardi, framfört av trombonisten Ivo Nilsson samt kompositören själv. Allt detta kombinerat med en helt fantastisk naturskön landsbygdsupplevelse för bara 200 kronor. Anmälan görs senast fredagen den 3 augusti till: dag@kalvfestival.se

Nu håller vi bara fingrarna för att vädrets makter är med oss och så ses vi i Kalv den 10-12 augusti!

Väl mött på Kalvfestivalen i augusti 2012!

/föreningen Kalvfestivalen