MENU CLOSE

Workshop för barn med Duo Gelland, Johannes Bergmark och Elsbeth Bergh – 2015

OBS! Detta går inte längre att söka till, gällde 2015 års festival!

Välkomna till Kalvfestivalen 14 augusti 2015, en dag då vi bygger instrument, hittar på musik, målar musiken och spelar tillsammans!

En vecka i april besökte musikerna Cecilia och Martin Gelland, Johannes Bergmark och Elsbeth Bergh 5 olika platser i Sjuhäradsbygden, för att introducera denna idé. De träffade barn som redan spelade egna instrument och de som ville skapa musik ändå.
Nu finns det möjlighet att komma till Kalv och fortsätta bygga instrument, leta intressanta ljud, måla musik och lyssna till andra som spelar. Vi vänder oss dels till alla er som var med i april men den som vill kan ta med en kompis, ett syskon eller någon annan släkting. Alla är välkomna!

[column width=”18%” margin_right=”2%”]10.00 – 12.00[/column][column width=”80%” margin_right=”0%”]En grupp bygger instrument och letar ljud med Johannes.
En grupp spelar, pratar, hittar på musik och leker med instrument med Cecilia och Martin Gelland.[/column][end_columns]

[column width=”18%” margin_right=”2%”]12.00 – 13.00[/column][column width=”80%” margin_right=”0%”]Lunch[/column][end_columns]

[column width=”18%” margin_right=”2%”]13.00 – 14.30[/column][column width=”80%” margin_right=”0%”]Johannes fortsätter med byggande och ljudletande och tillsammans med Gellands blir det ett målarpass dit vi också bjuder in byns alla konstnärer och andra som vill måla.
Närvarande kan växla mellan att måla, spela eller bara lyssna.[/column][end_columns]

[column width=”18%” margin_right=”2%”]14.30 – 15.00[/column][column width=”80%” margin_right=”0%”]Frukt o Fika[/column][end_columns]

[column width=”18%” margin_right=”2%”]15.00 – 15.45[/column][column width=”80%” margin_right=”0%”]Båda grupperna träffas för att spela ihop sig och tillsammans gör vi ett musikstycke med hjälp av nybyggda och gamla instrument. Kanske använder vi också målningarna som ett slags partitur.[/column][end_columns]

[column width=”18%” margin_right=”2%”]16.00[/column][column width=”80%” margin_right=”0%”]Nu bjuder vi in publiken att lyssna till vår konsert.[/column][end_columns]

Under dagen kommer Kalvfestivalens arrangörer att ansvara för mat o fika. För att så många som möjligt skall kunna vara med är det bra om föräldrar och vänner kan hjälpa till med skjuts. I vissa fall kan någon kommun hjälpa till med transporterna.

Det finns möjlighet att stanna kvar och lyssna till Kalvfestivalens invigningskonsert som äger rum i Kalvs kyrka kl. 19.00.

Dagen efter på lördagen den 15 aug kl 16.00 kommer Cecilia o Martin Gelland och Johannes Bergmark att spela en konsert på Rydals Museum. Om tillräckligt många kan och vill vara med då, kommer den konserten att inledas med det musikstycke vi gjorde tillsammans i Kalv. Vi vill gärna att de barn och ungdomar som har möjlighet att vara med deltar i denna konsert också.
Frågor besvaras av Elsbeth Bergh, projektledare:  elsbeth.bergh@gmail.com

Jag vill gärna vara med på Kalvfestivalens musikbyggardag den 14/8 kl. 10-17.
Jag heter…………………………………………………………………………………………………………
är………..år, och kommer att ta med mig (kompis, syskon, förälder)
………………………………………………………………………………………………………………………
Jag äter inte……………………………………………………………………………………………………
Vill vara med på konserten på Rydals Museum (vi träffas kl 15.00)(kryss)…….
Tar mig till Kalv på egen hand, eller får skjuts (kryss)…………………
Vill ta del av någon gemensam transport (kryss)………………………..
Målsmans underskrift………………………………………………………………..

Svara senast 18/6 till elsbeth.bergh@gmail.com