MENU CLOSE

Välkommen till den tionde upplagan av Kalvfestivalen!

Den 9-11 augusti 2013 genomför vi den 10:e upplagan av Kalvfestivalen. Sedan starten 2004 har festivalen kunnat presentera otaliga artister verksamma inom den nya musiken. Akustiska och elektroniska klanger och verk har presenterats både inomhus och ute i naturen. På Kalvfestivalen och i byn Kalv finns det inga begränsningar, det finns bara möjligheter.

Under festivalen 2013 blickar vi både bakåt och framåt. Under årets festival kommer det att bli kära återseenden men förhoppningsvis även helt nya musikaliska bekantskaper. För det är just det Kalvfestivalen skall vara; en plats som man känner igen, som känns som hemma, fast ändå alltid är föränderlig.

Kalvfestivalen har blivit en festival man gärna vill återvända till, både som publik och som artist. Otaliga är de fantastiskt begåvade musiker som återvänder till festivalen i nya konstellationer, med nya infallsvinklar och med nya verk.

Detta är något vi som festival alltid har tagit fasta på; det personliga mötet, igenkänningen. Du och jag på samma plats och på samma nivå. På så sätt har vi kunnat både blicka nostalgiskt bakåt samtidigt som vi alltid tar sikte på framtiden, Dåtid, nutid och framtid, allt på en och samma gång. Dock utan att förlora nuet, för det är ju i nuet det sker, på just den plats som är Kalv i Svenljunga kommun, i augusti varje år.

Välkomna till den tionde upplagan av Kalvfestivalen!