MENU CLOSE

Tack för i år!

Kalvfestivalen 2014 var på många sätt ovanligt intensiv i år. Många medverkande, digert program och stor publikuppslutning. Tack vare engagemanget från Kalvborna blev den elfte Kalvfestivalen en stor framgång, inte minst konstnärligt.

Det som alla säkert kommer att minnas är de tolv trombonernas klanger över den månbelysta vattenytan när Music for a Wilderness Lake av R Murray Shafer framfördes i skymningen, och den vackra soluppgången i morgondimman när andra delen spelades i gryningen.

Detta var första gången som detta verk uppfördes i Sverige enligt tonsättarens avsikter och publiken fick alltså i flera meningar en unik upplevelse. Tillsammans med finstämda musikstunder i kyrkan och i Kalvs skola skapade detta en sällsynt helgjuten helhet under festivalens tre dagar.

Vi i festivalledningen är tacksamma för alla hjälpsamma händer och viljor som gjort detta möjligt, och vi ser nu fram emot att börja planeringen inför nästa år. Vi tackar enskilda entusiaster och kulturstödjande institutioner på kommunal, regional och nationell nivå för att detta enastående kulturprojekt består, och önskar på återseende 14-16 augusti 2015!

Hälsningar

/föreningen Kalvfestivalen