MENU CLOSE

Programmet för årets festival börjar ta form

Programmet för årets festival börjar ta form – flera artister är klara för att ta sats ur tystnaden och ge våra finstämdaste sinnen musikalisk näring

IMG_4245_DxO2Duo NAD (Ann Elkjär Gustafsson, flöjt och Hee-Won Park, piano) tillsammans med Johan Stern, cello lockar de finaste nyanserna ur sina instrument i Vox Balaenae av George Crumb. Även lågmäldhetens mästare Anton Webern står på programmet med sina miniatyrer för cello och piano.

Simon Crawford-Phillips, piano och Daniel Frankel, violin står för det andra kammarmusikprogrammet och följer oss från John Cages totala tystnad via Arvo Pärt till Jesper Nordins lugna bomb.

Om temat är tystnad är klavikordet ett självklart inslag i programmet. Mats Persson trakterar detta sprödhetens instrument i en intim konsert på sena kvällen. Det blir verk av flera göteborgsbaserade tonsättare, varav flera aldrig tidigare framförda.

Festivalen avslutas med orgelmusik på den nyligen renoverade kyrkorgeln, framförd av Johannes Landgren. Arvo Pärt återkommer då, liksom Olivier Messiaen och Peter Eben. Det utlovas också improvisation som visar orgelns kapacitet.

Utöver detta får vi uppleva pilgrimsvandring med dans i den fria naturen. För barn ordnas workshop med ljud- och musikskapande. Och en utställning om en av våra mest kända okända tonsättare, Rune Lindblad.

Mera information:

Duo NAD       Simon Crawford-Phillips       Mats Persson       Johannes Landgren