MENU CLOSE
Vindkraftverk

Kalvfestivalen i Vänersborg

I samband med Allhelgonahelgen, den 2-3 november, bjuder Vänersborg in till en kulturfestival där skräcken och mörkret är den gemensamma nämnaren.
Under två dagar bjuds det på konserter och föreställningar, föreläsningar, installationer, filmvisning, performance i det offentliga rummet och utställningar.

Kalvfestivalen kände dock att det kunde behövas en gnutta ljus i det kompakta mörkret och har därför bjudit in tonsättaren David Swärd att presentera verket Wind – Breath of Life. Det här verket utgår ifrån insamlade data rörande luftrörelser i de norska fjällen. Den insamlade informationen analyserades och överfördes därefter till musikens parametrar och gavs en musikalisk gestaltning. Hastighet och riktning blir till underskön musikalisk energi. Det här verket är resultatet av ett ettårigt projekt där vindforskare och vindkraftsingenjörer från hela norden deltog tillsammans med musikerna och tonsättaren.

Verket framförs av trombonisten Ivo Nilsson, slagverkaren Jonny Axelsson och dansaren Nathalie Ruiz. Föreställningens längd är ca 60 min.
Läs mer om David Swärd här.

Tid & datum: kl 19:15, fredagen 2 november
Plats: Stora Biografen, Vänersborg

Det är fri entré till alla arrangemangen i Vänersborg och du kan läsa mer om programmet i sin helhet här.
Kalvfestivalens arrangemang i Vänersborg genomförs med stöd av Kultur i Väst.

Vi återkommer snart med information om Kalvfestivalens stundande 10-årsjubileum.

Väl mött på Kalvfestivalen i augusti 2013!

/föreningen Kalvfestivalen