MENU CLOSE

Kalvfestivalen 2016 – programmet klart!

Musikaliska förbindelser

Årets festival äger rum den 12-14 augusti och erbjuder ett rikt spektrum av musikaliska upplevelser – från lyriskt och lågmält till temperamentsfulla utbrott. I programsättningen har behovet av medmänsklighet och förståelse över kulturgränserna varit vägledande. Musiken som den hemliga förbindelsen mellan människor.

Vi är mycket glada att kunna presentera ett program med dramatenskådespelaren Stina Ekblad tolkande dikt av Edith Södergran. Ett program för alla sinnen, där Stina Ekblad framför dikt och tonsättningar tillsammans med en kammarensemble bestående av David Härenstam, gitarr, Anders Lagerqvist, violin och Lauri Antila, kontrabas.

Invigningskonserten står den norsk-svenske pianisten Kenneth Karlsson och sopranen Elisabeth Holmertz för. Ett program med poetisk och temperamentsfull musik, där bl.a. ett indiskt harmonium med sina mjuka toner får ackompanjera sång om fred.

Den gotländska tonsättaren Anna Eriksson Weiser söker sina musikaliska förbindelser i trådar och vävar. Vi får vara med om ett verk där publiken deltar med det subtila ljudet från broderande händer, omformat till musik.

En konsert med musik för sologitarr och en med musik för oud, den arabiska lutan, inramar festivalen. Det är David Härenstam som bjuder på ny gitarrmusik och Ahmad al-Khatib som presenterar musik ur den arabiska klassiska traditionen där oud är ett viktigt instrument.

Videokonst från Borås konstmuseum kan ses under hela festivalen, och den sedvanliga pilgrimsvandringen bjuder på dansupplevelser i den vackra naturen.

Föreningen Kalvfestivalen
www.kalvfestival.se