MENU CLOSE

Kalvfestivalen 2014 – miljö för musik

Sommaren är här – och med den en lång, otålig väntan på årets musikaliska höjdpunkt: Kalvfestivalen! Vi börjar andra decenniet i Kalvfestivalens historia med ett ovanligt fullspäckat program. Som vanligt handlar det om riktig musik, musik som betyder något för riktiga människor. Som vanligt handlar det om deltagande och engagemang. Och som vanligt handlar det om de djupa förbindelserna mellan naturen, samhället, människan och konsten.

Kalvfestivalen 2014 fokuserar på några av de stora namnen i nittonhundratalets musikkonst: modernisterna Luciano Berio, Morton Feldman och John Cage, en försummad svensk – Claude Loyola Allgén och en centralgestalt inom ungersk minimalism – Zoltán Jeney. Dessutom fyra göteborgstonsättare som på olika sätt inspirerats av dessa: Kristian Bredin, Mikael Forsman, Mats O Hansson och Max Käck.

Den stora tilldragelsen i år är det verk som kanske mer än något annat inom den samtida musikkonsten förhåller sig till miljön och försöker återupprätta den akustiska samhörigheten med vår omgivning: Music for a Wilderness Lake av R. Murray Schafer. Detta verk i två delar spelas i skymning och gryning av tolv tromboner runt Kalvsjön, möjlighet till övernattning under den nattliga pausen finns.

Som en kommentar till detta verk har Ivo Nilsson skrivit ett nytt verk i två delar för tolv tromboner som spelas vid midnatt och middagstid.

Mellan alla dessa musikaliska höjdpunkter kan man under Kalvfestivalen bevista workshops, lyssna på föredrag, gå på konstutställning eller se en film om Kalvfestivalens första tio år.

Hela programmet hittar du här!

Välkommen till en miljö för människor och musik!

Hälsningar

/ föreningen Kalvfestivalen