MENU CLOSE

Kalvfestivalen 2014 – första artisterna

Kalvs kyrka är en erkänt god miljö för ny musik. Många musiker och ensembler som har besökt Kalvfestivalen genom åren har uttryckt tillfredsställelse och beundran över den goda akustiken och det vackra rummet. Just nu pågår dessutom en renovering av kyrkans orgel, ett arbete som ska vara klart till festivalen i augusti. Detta ger oss självklart nya och spännande möjligheter i vårt val av repertoar.

Den Göteborgsbaserade ensemblen Gageego! är en av landets mest välrenommerade nutida musiktolkare. Med anledning av den nyrenoverade orgeln i Kalv presenterar de under Kalvfestivalen 2014 ett program i samarbete med Ulrike Heider, organist i Hagakyrkan i Göteborg. Programmet består av flera Göteborgstonsättare som tidigare spelats både av Gageego! och av Ulrike Heider. Programmet innehåller också verk av ett antal internationella tonsättare som sätter de göteborgska verken i ett bredare perspektiv.

Kalvfestivalen 2014 äger rum den 8-10 augusti. Den erbjuder en unik blandning av naturupplevelser i samverkan med tidigare ohörd musik. Ljudkonstinstallationer i skogen och skymningsmusik av en tolvhövdad trombonorkester vid Kalvsjöns strand borgar för upplevelser som sträcker sig bortom det ljudande, upplevelser som man aldrig glömmer.

Välkommen till en miljö för människor och musik!

Hälsningar

/föreningen Kalvfestivalen