MENU CLOSE

Kalvfestivalen 2011 – Musik för en värld

Den åttonde Kalvfestivalen höjer blicken och bjuder på ett globalt perspektiv på den nya musiken. Vi bjuder på nya verk från oväntat håll, främst Asien. Som huvudensemble har vi bjudit in en internationellt mycket välrenommerad grupp, Pierrot Lunaire Ensemble Wien ®. De framträder med två konserter, bl.a. med musik från länderna längs den mytomspunna sidenvägen.

Vi bjuds också på vietnamesisk musik av gruppen Six Tones, som är ett samarbetsprojekt mellan den svenske gitarristen Stefan Östersjö och de vietnamesiska musikerna Thanh Thuy och Ngo Tra My. De arbetar med traditionell vietnamesisk musik, nya verk, improvisation och live elektronik. Gruppen kommer att berätta om sitt samarbete och om mötet mellan den vietnamesiska och den västerländska musiktraditionen.

Mera gitarr blir det när The Gothenburg Combo ger en dialogkonsert med musik från sin senaste skiva Sketches of the World. Gruppens turnerande runt världen har gett de båda musikerna (David Hansson och Thomas Hansy) många erfarenheter av friktionen mellan olika kulturer som de berättar om och reflekterar kring.

Festivalen kommer att präglas av det globala perspektivet både i Borås Konstmuseums videokonstutställning och genom operagruppen S.M.O.K.s projekt att sätta Kalv på kartan. Den traditionella pilgrimsvandringen med musik avslutar även i år.

Kalvfestivalen arrangeras av föreningen Kalvfestivalen med stöd från bl.a. Västra Götalandsregionen, Statens Kulturråd, Musik i Halland, Svenljunga kommun, Sjuhärads kommunalförbund och Kultur i Väst.