MENU CLOSE

Kalv laddar för årets musikfest!

Sång i många olika stilar blir huvudtemat för den femte Kalvfestivalen som går av stapeln på fredag. En ny miniopera av Paula af Malmborg Ward, den norska vokalensemblen Nordic Voices, och Kalvfestivalens egen stora kör – allt detta bidrar till en mångfald av röster och mänskliga klanger.

Förutom minioperan Vad man måste, uruppförs även ett nytt elektroakustiskt verk, komponerat på Rikskonserters uppdrag för Kalvfestivalen. Rolf Enström som är en av våra främsta komponister i genren har samlat ljud och studerat akustiken i Kalv, och med detta som material skapat ett verk för fyrkanaligt ljud som framförs på Kalvs fotbollsplan.

Göteborgsensemblen Gageego! inleder festivalen med ett program med den nutida musikens klassiker, bl.a. den i år hundraårsjubilerande Elliot Carter. Den norska ensemblen BIT20 Rendez Vous framför ett program med nordisk/baltisk musik för flöjt och slagverk.

Kalvfestivalen har sedan starten för fem år sedan profilerat sig som en festival för nutida konstmusik som vill öppna musikkonsten och skapa kontakt mellan tonkonstnärerna och världen omkring. På detta sätt har festivalen skapat en ny publik för musikformen och ett livskraftigt kulturevenemang i en bygd långt från storstädernas konserthus.

Kalvfestivalen 15-17 augusti 2008 arrangeras av den lokala Föreningen Kalvfestivalen med stöd av bl.a. Västra Götalandsregionen, Rikskonserter, Svenljunga kommun, Kungliga Musikaliska Akademien, OPEN, JCEGroup, Mjöbäcks Sparbank, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad, Kalvs bygdegårdsförening, Kalvs Idrottsförening, Kalvs hembygdsförening, Kalvs Byalag m.fl.