MENU CLOSE

Från Korea till Kalv

Kalvfestivalen 2018 firar 15 år med långväga besök. I trion Hellqvist/Amaral/Choi sammanstrålar den koreanska slagverkaren Sori Choi med svenska violinisten Karin Hellqvist och den Norsk-brasilianska pianisten Heloisa Amaral. I Kalv kommer de att framträda i skiftande konstellationer och i samarbeten med andra festivalakter. Musiken spänner från uruppföranden av beställningsverk till den schamanistiska rituella koreanska musikformen Sinawi. Ensemblen kommer i likhet med festivalens andra ”in-residence-ensemble”, Norrbotten NEO, att repetera och insupa Kalvs säregna natur under veckan.

Från Korea till Kalv blir på detta vis inte bara ett ytterligare internationellt fönster som öppnas i Kalv, utan även en del i strävan att få Kalvfestivalen att bli mer än en konsertscen – att integreras och fördjupas i bygden genom att låta musiker och tonsättare inte bara vistas under konsertdagarna utan vara på plats och forma sina bidrag i dess omgivningar inför festivalen.

Från Korea till Kalv är en av årets satsningar från Statens Musikverk och genomförs med medel från bland annat Västra Götalandsregionen, Svenljunga kommun och Statens Kulturråd.

https://hellqvistamaral.com/

https://www.sorichoi.com