MENU CLOSE
Einar Nielsen

Found Sounds – hela Kalv spelar slagverk

Klockan 15.00 är du välkommen att delta i en slagverksorkester under ledning av Einar Nielsen, slagverkslärare på Musikhögskolan i Göteborg, slagverkskonstnär och Friskis&Svettis-instruktör. Du spelar på dina egna ”instrument” – det kan vara allt som låter: bord, oljefat, bestick, slevar, fat, krukor, kastruller, kaffekannor, vattenkannor, väckarklockor, tomma burkar, transistorradior, verktygslådor, tidningar, kartonglådor, träskor mm.

Förberedelserna börjar med en inlämning av instrument kl. 10.00 på Kalvs skolas skolgård. Alla är välkomna att komma med ”skräp” och begagnade saker i bl.a. metall, keramik, hårdplast eller trä.

Kl. 13.00 har vi repetition under ledning av Einar Nielsen. Den beräknas ta ca en timme. Framförandet sker kl. 15.00 i eller vid skolan och förutom vår gemensamma musik spelar Einar också andra verk och improvisationer.

Alla är välkomna! Inga förkunskaper krävs!

Einar Nielsen är professor i slagverk och nutida musik vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Som scenkonstnär har han genom många år haft ett nära samarbete med den argentinsk/tyska tonsättaren Mauricio Kagel, uppfinnaren av den instrumentala teatern. Är de senare åren verksam på Cinnober teater i Göteborg där han har medverkat i flera produktioner med gästspel på bl.a Ultimafestivalen i Oslo och Literaturhaus i Köpenhamn. Medverkar i ”cykelkonsertserien” med bl.a. Susanne Ljungskog i verk av Mikael Forsman/Eleonor Holst och Per Anders Nilsson med föreställningar i bl.a. Ale, Mölnlycke och Varberg. Medverkade vid Themus festivalen i december på Cinnober Teater.