MENU CLOSE
Ensemble Lipparella

Chiaroscuro – Ensemble Lipparella

Ensemble Lipparella är en grupp musiker som alla har gedigen erfarenhet av och ett stort intresse för både samtida och tidig musik. Gruppen är flexibel till sitt format och genomför konserter för alltifrån duo till fulltalig kvintett.

Med en repertoar som omfattar renässans- och barockmusik samt samtida verk presenterar Ensemble Lipparella renodlade program i respektive genre, men även program där epokerna ställs bredvid varandra. Gruppen verkar för att fortsätta utvidga den nyskrivna repertoaren för röst och tidstrogna instrument. Vi samarbetar regelbundet med tonsättare som vill utveckla den samtida konstmusiken och göra barockens rika klangvärld till ett självklart inslag också i ny musik.

Under 2013/2014 kommer ensemblen att samarbeta med Ivo Nilsson, Alice Kollektiv och Medelhavsmuseet i projektet ”Klätterbaronen” som både barnföreställning och offentlig konsert. Vi planerar även ett samarbete med tonsättarna Madeleine Isaksson, Chrichan Larson, Kent Olofsson och teaterkollektivet Weimar. Till de tonsättare som tidigare komponerat för ensemblen hör Per Mårtensson, Mats Persson och Christer Lindwall.

Mikael Bellini – countertenor
Kerstin Frödin – blockflöjt
Anna Lindal – barockviolin
Louise Agnani – viola da gamba
Peter Söderberg – luta teorb