MENU CLOSE

16:e Kalvfestivalen

Årets Kalvfestival, den 16:e i ordningen, kommer äga rum 8–11 augusti. Förra årets nytillskott och stora succé – en internationell kompositionsakademi – kommer fortsätta också i år och fyller bygden med seminarier, workshops och musikaliska möten redan en vecka innan festivalstart. Två inbjudna tonsättare, Klaus Lang [AU] och Malin Bång [SE], kammarensemblen Mimitabu och 8 utvalda tonsättarstudenter (från ett digert urval av 138 sökande från hela världen) kommer delta i denna andra upplaga. Under festivalen framträder Mimitabu med såväl elevers som lärares verk.

Vi presenterar i år också ny gren av detta pedagogiska projekt i form av en skrivarworkshop, ledd av redaktören och musikskribenten Andreas Engström, där inriktningen är texter om nutida- och experimentell musik med konkret förankring i den musik som framförs under festivalen. Kalvfestivalen går på detta sätt vidare i sin utveckling som en internationell mötesplats där stor läggs vid samtal och fördjupning.

Publiken kommer alltså som vanligt att erbjudas ett stort smörgåsbord av alldeles nytillkomna musikaliska verk, man kan delta i samtal och seminarier och man kan avnjuta allt detta i den vackra natur som omger Kalv.

Föreningen Kalvfestivalen