MENU CLOSE

Musik för en värld var temat för 2011 års Kalvfestival. Avsikten var att presentera ny konstmusik från så många utomeuropeiska länder som möjligt för att spegla kulturernas möten och blandningar.

Invigningskonserten och ytterligare en konsert lördag kväll presenterade en av de mest välkända och välrenommerade ensemblerna inom vår genre i Europa: Pierrot Lunaire Ensemble Wien. Dessa har kontaktat Kalvfestivalen för några år sedan och bl.a. föreslagit program från den mytomspunna sidenvägens länder.

The Six Tones är ett samarbetsprojekt mellan svenska och vietnamesiska musiker. Gruppen som består av två svenskar och två vietnameser höll ett seminarium om sitt arbete med mötet mellan västerländsk och vietnamesisk konstmusik. Seminariet följdes av en konsert med musik ur projektet.

Förankringen på platsen representerades av Svenska Moderna Operaensemblens verk Kalv på kartan. Ett interaktivt verk med publiken som deltagare, som bygger på berättelserna från kalvbor.

På bygdegården framfördes på kvällarna afrikansk rytmisk musik av Edo Bumba med vänner och Sketches of the World av de i Kalv omåttligt populära The Gothenburg Combo. Norrbotten NEO avslutade festivalens musikaliska del med ett program i linje med temat och efter detta bjöds publiken in av församlingen på en pilgrimsvandring under tystnad.

Programmet för 2011 finner du här.

En dokumentation av Kalvfestivalen 2011 finner du här.