Kalv på resa – Kalvfestivalens pedagogiska projekt gav sig i år åter in på ett nytt konstområde. Konstnärerna Agneta Stening och Britta Kleberg, besökte fyra skolor i fyra kommuner i Sjuhärad under maj månad 2107.

Land Art – jordkonst, innebär att skapa konst i naturen. Vi lär oss att se vad som finns – vi hittar och samlar mycket av sådant vi tidigare inte har varit medvetna om. Vi ser olika platsers möjligheter och vad vi kan bygga för strukturer, mönster eller små landskap. Möjligheterna och upptäckterna sätter fart på fantasin och vi sätter inga gränser. Att skapa Land Art tillsammans ger eleverna en möjlighet att vara i naturen och grupparbetet uppmuntrar till samarbete, empati och iakttagelse.

LjudKonst 7Härad är ett ljudkonstprojekt arrangerat av Kulturföreningen Bikupan med Mikael Bojén som projektledare.
Sju ljudkonstverk kommer att kunna upplevas i kommunerna Bollebygd, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn, Herrljunga och Vårgårda under perioden september / oktober. I bokskogen under Kalvfestivalen kommer fragment av de sju ljudkonstverken att ingå i (X)Sites Sjuhäradsrundans LandArt-verk Meeting Point av Marie Gayatri. Projektet presenteras av Mikael Bojén.

(X)Sites är ett konstprojekt med temporär offentlig konst längs Sjuhäradsrundan arrangerat av Konstnärscentrum väst. Ett antal konstverk tar plats under sommaren och hösten i landskapen efter Sjuhäradsrundan i Ulricehamns, Tranemos och Svenljungas kommuner. Ett verk kommer dessutom att installeras i Kalv. Projektet presenteras av Mats Nordlund, Konstnärscentrum Väst.