ÅKE JOHANSSON – TILL MINNE f. 30/1,1937 i Kalv (Videbäcksered) d. 19/3 2011.
Fotograf Rolf Ohlson , känd för sina fina jazzbilder, har här fångat Åke på Göteborgs central, på väg hem från ett av sina många framträdanden. Bilden pryder konvolutet till den oktettinspelning som spelades in 2012 – Rolf Haglund har tagit fram en utförlig biografi och diskografi över Åkes liv. CDn kommer att finnas tillgänglig under kvällen.
Tore G Wärenstams stiftelse och Borås Tidning har förstått Åkes betydelse för Borås som musikstad och har initierat och stött ett antal konserter och en CD inspelning. Några Boråsmusiker
fi ck hedersuppdraget att på Borås Tidnings presscenter framföra en hyllningskonsert med Åkes musik. Det blev starten för denna ensembles årligen återkommande evenemang som en hyllning till Åke. En serie minneskonserter som genom åren fortgått fram till i kväll den 11 aug 2017.

ÅKE JOHANSSON TRIBUTE CONSTELLATION är en ensemble som uppträtt i olika format sedan tillkomsten – som kvartett, kvintett, sextett och oktett. Denna kväll hedras Åke, som i år skulle fyllt 80 år, med en konsert där musiken framförs även vokalt, kanske t o m för första gången!

Cleo Engström – sång
Jan Forslund – saxofon
Mattias Engström – piano
Kjell Jansson – kontrabas
Anders Söderling – trummor

Musik – Åke Johansson
Text – Dave Castle